La Teràpia fotodinàmica és un procediment mínimament invasiu que utilitza la combinació d’un fàrmac fotosensible i llum làser per tractar de manera selectiva vasos sanguinis anòmals o teixit anormal a la retina. El fàrmac, administrat per via intravenosa, s’acumula preferentment en els vasos sanguinis anòmals, mentre que la llum làser d’una longitud d’ona específica activa el fàrmac, provocant una reacció química que danya o destrueix els vasos o el teixit anormal.

El procediment de TFD es realitza de manera ambulatoria, en una sala d’exploració o quiròfan, sota anestèsia local o tòpica. Abans de la sessió, es realitza una angiografia fluoresceïnica per avaluar l’extensió dels vasos sanguinis anòmals i determinar la zona a tractar.

Durant la sessió, s’administra el fàrmac fotosensible per via intravenosa. Després d’un temps d’espera, s’aplica la llum làser al voltant de l’ull durant uns minuts. El pacient pot sentir una lleugera sensació de calor o molèstia durant la irradiació, però generalment és ben tolerada.

En alguns casos, es poden requerir múltiples sessions de Teàpia fotodinàmica per aconseguir els resultats desitjats.