En l’era digital actual, passar hores davant de pantalles d’ordinadors i telèfons mòbils és una pràctica comuna. Aquesta exposició constant a la llum blava i la concentració prolongada en tasques de visió propera (estudiar, llegir, etc.) pot provocar fatiga visual. Per prevenir-la i mantenir una visió confortable, aquí us expliquem alguns consells senzills:

1. Cada 20 minuts descansarem la visió mirant a una distància de 6 metres durant mínim, 20 segons.

2. Recorda parpellejar sovint quan estiguis concentrat en visió propera. S’ha demostrat una disminució en la freqüència del parpelleig quan estem focalitzats en tasques de visió propera. Aquest fet pot provocar sensació d’ull sec, ja que l’ull no rep la hidratació necessària.

3. Ajusta la il·luminació: Mantingues una il·luminació adequada quan utilitzis pantalles electròniques i/o treballis en distàncies properes i també, minimitza els reflexos. Un entorn ben il·luminat redueix sobreesforços visuals.

4. Filtres de llum blava: intenta utilitzar ulleres amb filtre per a la llum blava o activa la funció de reducció de la llum blava als teus dispositius per minimitzar l’exposició a aquest tipus de llum, en molts casos afavoreix a l’aparició de la fatiga visual.

5. Descansar bé: Un bon son és fonamental per a la salut en general i a nivell visual, no serà de menys. Assegura’t de dormir un mínim de 8 hores i seguir una rutina de son regular.

6. Segueix una dieta saludable: Aliments rics en antioxidants, com les verdures de fulla verda i els peixos rics en omega-3. No només ajudaràs a prevenir la fatiga visual sinó a altres patologies oculars com la DMAE.

Amb aquests consells estem segurs que podràs gaudir d’una millor qualitat visual i una visió confortable. En qualsevol cas, recomanem exploracions periòdiques per tal de prevenir problemes oculars greus.