Aquest mes no deixem de banda la temàtica de les lents de contacte, ja que sabem que és un estri quotidià per gran part de la població i mereix un tracte preferencial dins dels consells que els professionals d’Oftalis poden donar als seus pacients i sobretot durant els mesos d’estiu.

En primer lloc, si ets nou en l’ús de les lentilles, posar-te-les per primer cop pot ser una mica angoixant. No et preocupis! A poc a poc s’agafa pràctica i amb quatre consells veuràs com es convertiran en unes grans aliades en el teu dia a dia.

Mans sempre netes

Sembla evident, però a vegades anem amb presses i ens en podem oblidar. Recorda sempre rentar-te les mans a consciència, treu les lents del paquet amb compte i col·loca-les al teu dit.

És molt important que les agafis pel costat correcte! Has de fixar-te en les bores de la lent, si aquesta esta del dret veuràs que té forma de bol i si està del revés veuràs les bores com un plat de sopa. Recorda agafar-les sempre amb forma de bol.

Introdueix-les a l’ull

Amb els dits polze i índex de la teva mà dominant, subjecta fermament la teva parpella superior cap a la cella. Fes servir el dit cor de la teva mà dominant per baixar la parpella inferior, i fes servir el dit índex per col·locar amb cura les lents de contacte a l’ull.

Situa-te-les correctament

Una vegada ja tinguis les lents al seu lloc, et caldrà mirar a l’esquerra, a la dreta, a dalt i a baix. Això farà que la lent se situï al seu lloc. Després, deixa anar lentament la parpella i prova de parpellejar suau.

Vigila no quedar-te amb els ulls secs

Si pateixes d’ulls secs, les gotes per als ulls són la manera més ràpida i efectiva de tractar la condició i gaudir d’un alleugeriment immediat. Quan triïs les gotes per als ulls, assegura’t que són les adequades per a tu, especialment si fas servir lents de contacte, i sempre llegeix les instruccions abans d’usar-les.

Amb aquests consells estem segurs que podràs gaudir d’una millor qualitat de vida gràcies a les lents de contacte. En qualsevol cas, recomanem una exploració exhaustiva amb el vostre professional de la visió per tal d’assegurar-vos que aquesta és la millor opció per a vosaltres així com fer les visites de seguiment pertinents.

Si tens alguna molèstia o dubte pots posar-te en contacte amb nosaltres, estarem disposats a ajudar-te!