La iridotomia làser YAG és un procediment quirúrgic amb làser que s’utilitza per tractar el glaucoma d’angle tancat, un tipus de glaucoma en què l’angle iridocorneal està obstruït, el que impedeix que el líquid intraocular flueixi adequadament. Això pot provocar un augment de la pressió intraocular (PIO), que pot danyar el nervi òptic i provocar pèrdua de visió.

Durant el procediment, s’utilitza un làser YAG per crear una petita obertura a l’iris, la part acolorida de l’ull. Aquesta obertura, anomenada iridotomia, ajuda a alleujar l’obstrucció de l’angle iridocorneal i permet que el líquid intraocular flueixi més fàcilment, reduint així la PIO.

Quins són els beneficis d’aquest procediment?

Aquest tractament té diversos beneficis, inclosos:

  • Eficàcia: És un tractament eficaç per reduir la PIO en pacients amb glaucoma d’angle tancat.
  • Procediment ràpid i indolor: El procediment es realitza a la consulta i només dura uns minuts. S’utilitza anestèsia tòpica (gotes anestèsiques) per adormir l’ull, per la qual cosa no se sent dolor.
  • Seguretat: La iridotomia làser YAG és un procediment segur amb pocs riscos de complicacions.
  • Ambulatori: No cal ingressar a l’hospital. El pacient pot tornar a casa immediatament després del procediment.
  • Prevé la pèrdua de visió: En reduir la PIO i alleujar la pressió sobre el nervi òptic, la iridotomia làser YAG pot ajudar a prevenir la pèrdua de visió i preservar la salut dels ulls.

 

Així doncs, aquest procediment pot ser una bona opció per a pacients amb:

  • Glaucoma d’angle tancat: Un atac agut de glaucoma d’angle tancat és una urgència mèdica que requereix tractament immediat. La iridotomia làser YAG es pot realitzar com a tractament preventiu per evitar futurs atacs en pacients amb risc.
  • Ulls amb iris estrets: Els pacients amb iris estrets tenen un major risc de desenvolupar glaucoma d’angle tancat. La iridotomia làser YAG pot ser una opció preventiva per a aquests pacients.