La pressió intraocular (PIO) elevada pot danyar el nervi òptic i provocar pèrdua de visió, sent el glaucoma una de les principals causes de ceguesa a tot el món. Quan els fàrmacs no aconsegueixen controlar la PIO, la trabeculoplastia làser Argó pot ser una opció terapèutica efectiva.

Es tracta d’un procediment mínimament invasiu que s’utilitza per reduir la PIO en pacients amb glaucoma d’angle obert. Durant el procediment, un oftalmòleg utilitza un làser Argó per aplicar petites dosis de calor a la malla trabecular, una estructura situada a l’ull que actua com a sistema de drenatge per al líquid intraocular (humor aquós).

L’aplicació de calor a la malla trabecular estimula l’obertura dels seus microporos, augmentant així la seva capacitat de drenar l’humor aquós de l’ull. Això condueix a una reducció de la PIO, contribuint a la protecció del nervi òptic i a la preservació de la visió.

Beneficis de d’aquest tractament:

Aquest procediment ofereix diversos beneficis als pacients amb glaucoma d’angle obert:

  • Eficàcia. Pot ser una eina efectiva per controlar la PIO en pacients que no responen adequadament al tractament amb fàrmacs.
  • Seguretat. Es tracta d’un procediment amb un baix risc de complicacions.
  • Ràpid i indolent. El procediment es realitza de manera ambulatoria, a la consulta de l’oftalmòleg, i no requereix anestèsia. Les molèsties post-procediment solen ser lleus i desapareixen al cap de pocs dies.
  • Pot retardar o evitar la cirurgia. En alguns casos, la trabeculoplastia làser Argó pot retardar o fins i tot evitar la necessitat de cirurgia per controlar el glaucoma.

 

Així doncs, la trabeculoplastia làser Argon pot ser una eina valuosa en el maneig del glaucoma d’angle obert, oferint una manera segura i efectiva de reduir la PIO i preservar la visió. Per tant, si vostè està buscant opcions de tractament per al seu glaucoma, parli amb el seu oftalmòleg avui mateix sobre si la trabeculoplastia làser Argon pot ser adequada per a vostè.