Els tumors orbitaris, ja siguin benigns o malignes, poden originar-se en diversos teixits de l’òrbita, incloent-hi músculs, nervis, vasos sanguinis i teixits adiposos. Quan es tracta d’aquesta delicada situació, la cirurgia és una opció vital per abordar el problema i restaurar la salut ocular.

L’objectiu principal d’aquesta cirurgia és eliminar completament el tumor, procurant alhora preservar tant com sigui possible la funció visual i la mobilitat ocular. El procediment s’aborda de manera personalitzada en funció del tipus, la localització i l’extensió del tumor, així com de les necessitats específiques de cada pacient.

Durant la cirurgia de tumors orbitaris, s’utilitzen diverses tècniques quirúrgiques per accedir a l’òrbita i extreure el tumor de manera segura. Aquestes tècniques poden incloure l’ús de microcirurgia, l’ús de microcirurgia, l’ús de microscopi quirúrgic o altres instruments especialitzats.

Després de l’extracció del tumor, es realitza una avaluació patològica per determinar la naturalesa exacta del tumor i ajudar a planificar un seguiment i el tractament postoperatori.